Trailers & Materieel

Rijksen Transport is specialist in al uw transporten. Dit kan alleen met een enorm uitgebreid wagenpark. Hieronder ziet u een overzicht van alles wat wij te bieden hebben.

Vlakke trailer

Doordat de trailer kan uitschuiven tot 48 meter is dit perfect geschikt voor het vervoeren van stalen balken en andere lengte transporten. Ook zijn diverse trailers hydraulisch gestuurd zodat de chauffeur zelfs op moeilijke plaatsen zich naar de bestemming kunnen manoeuvreren. 

– 3-assige trailers ongestuurd/gestuurd, uitschuifbaar tot 48 meter.
Laadvermogen: 30 ton.

– 4-assige trailers gestuurd en uitschuifbaar tot 48 meter.
Laadvermogen: 40 ton.

– 2/3-assige trailers met verrijdbare kraan. Gestuurd en uitschuifbaar tot 21 meter.
Laadvermogen: 25 ton.

Semi-dieplader

Een semi-dieplader is een trailer waarbij de laadruimte zich achter de nek tot achteraan over de achterste assen bevindt. Hierdoor kunnen hoge goederen worden vervoerd, echter minder hoog dan bij een dieplader doordat er boven de assen wordt geladen. Goederen van maximaal 3.22 meter kunnen feilloos op deze trailer worden geladen. Rijksen Transport beschikt over hydraulisch gestuurde semi-diepladers en kunnen tot maximaal 50 ton laden.  

– 3-assige semi-diepladers ongestuurd/hydraulisch gestuurd
en uitschuifbaar tot 25 meter. (max 25 ton.)

– 4-assige semi-diepladers hydraulisch gestuurd
en uitschuifbaar tot 25 meter. (max: 25 ton.)

– 5 assige semi-diepladers hydraulisch gestuurd
en uitschuifbaar tot 25 meter. (max: 50 ton.)

Euro dieplader

De laadruimte van de euro dieplader bevindt zich tussen de nek van de oplegger en de achterste assen. Deze ruimte is verlaagd, zodat een hogere lading meegenomen kan worden. Hierbij kan je denken aan machines voor wegenbouw en bosbouw, bijvoorbeeld rupskranen en landbouwtrekkers. Of natuurlijk goederen die hoger dan gebruikelijk zijn, bijvoorbeeld betonmallen. Deze trailers hebben een maximaal laadvermogen van 35 ton.

Rijplatentrailer

Rijplaten zijn bestand tegen zware belasting van bouwvervoer. Door middel van onze trailer met kraan kunnen wij deze uitleggen zodat ze de ondergrond beschermen en zorgen voor het begaanbaar houden van een bouwplaats. Deze auto heeft een ‘zelfrijsysteem’ zodat de chauffeur tijdens het uitleggen van de rijplaten met de kraan ook de vrachtwagen kan verzetten.

7-assige trailer

Perfect geschikt voor het vervoeren van exceptionele goederen. Denk hierbij aan zware en/of brede machines. Ook is de 7-assige semi uitschuifbaar tot 33 meter en ik dus ook geschikt voor uitzonderlijke lengtetransporten. 

Inlader

Deze trailer is de meest geavanceerde oplossing om prefabelementen mee te transporteren. Laden en lossen gebeurt snel en verantwoord. Dat kan zonder heftruck of kraan gedaan worden, omdat de trailer is voorzien van hydraulische stempels die de goederen kan optillen. Staande elementen tot een hoogte van 3.7 meter kunnen veilig zelf worden gelost. 

Mega Windmill Transporter

De Mega Windmill Transporter is dankzij de manoeuvreerbaarheid, het laadvermogen en de afmetingen de juiste trailer voor het windmolentransport. De hefcapaciteit bedraagt 100 ton en kan goederen tot maximaal 36 meter laden. 

Tautliner (+kooiaap)

Sommige goederen hebben wat meer zorgvuldigheid nodig en moeten daarbij ook droog worden vervoerd. Deze kunnen wij vervoeren in onze huiftrailer. Deze heeft aan beide zijden schuifzeilen om de oplegger van de zijkant te lossen en te laden Ook hebben wij een meeneemheftruck, oftewel kooiaap, die achter de trailer kon worden bevestigd, zodat de chauffeur de lading zelf kan laden of lossen. De huiftrailers hebben een laadruimte van 21 meter lang en zijn daarbij dus ideaal voor machines, liften en veel meer.

Kleppentrailer 

Voor goederen die niet droog vervoerd hoeven te worden maar ook niet geschikt zijn voor een open trailer, hebben wij een halfdichte trailer die met kleppen geopend
kan worden. 

Bakwagen

Ook voor klein transport bent u bij Rijksen Transport aan het juiste adres. Ons wagenpark bezit namelijk ook van een huifbakwagen met klep en een BE-combinatie. Hiermee kunnen wij vrachten van 7 meter en een gewicht van 3 ton snel leveren.