Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

50 jarig Jubileum

Materieel
Inmiddels bestaat Rijksen Transport al 50 jaar. Om u een idee te kunnen geven wat Rijksen doet en hoe Rijksen uiteindelijk is uitgegroeid tot een professioneel transportbedrijf hebben wij deze pagina opgezet. Zo ziet u dat wij al 50 jaar betrouwbaar en uiterst precies onze opdrachten uitvoeren.

Een stukje geschiedenis
In oktober 1961 besloot Gijs Rijksen de melkrit van Henk van Wijk te kopen. Hierbij zat inbegrepen een Ford vrachtwagentje en een oud boerderijtje in de Wijk. Vanaf dat moment was de Firma Rijksen een feit. De werkzaamheden bestonden in het begin vooral uit het vervoeren van melkbussen. Later kwamen hier ook andere werkzaamheden bij zoals het vervoeren van sloophout, stenen, houten palen en vele andere dingen.


     

Ontwikkeling van Rijksen
Door de loop van de tijd heen is Rijksen steeds verder gaan ontwikkelen. Zo werden er nieuwe opdrachten aangenomen en steeds betere en zwaardere vrachtauto’s aangeschaft. Met deze vrachtauto’s kon Rijksen al vele speciale opdrachten zonder problemen uitvoeren. Vanaf het moment dat er in Rhenen een windmolenfabriek werd gevestigd, ging Rijksen ook windmolens vervoeren. Een korte tijd later werd op het industrie terrein in Veenendaal een stuk grond gekocht waar Rijksen tot op de dag van vandaag nog te vinden is.


   

Heden
Op dit moment is Rijksen Transport gevestigd aan de Antennestraat 10 in Veenendaal. Vanaf deze locatie wordt elke opdracht keurig en met uiterste precisie gepland en geregeld. Ons bedrijf bestaat inmiddels uit meer dan 20 ervaren chauffeurs en meer dan 30 vrachtwagens, die elke dag door Europa rijden.

Onze werkzaamheden bestaan momenteel voornamelijk uit speciaal transport zoals windmolen transport, lange stalen balken, bekistingsmateriaal voor de bouw, vervoer van kranen en nog veel meer. Daarnaast beschikken wij over een uitgebreid wagenpark waarmee wij elk item kunnen vervoeren, van klein tot groot.